Szakmai programunkban a mozgásnak mint orvosságnak kiemelt szerepet tulajdonítunk, ezért a szűrőprogram időtartama alatt a szűréseken kiemelt betegeink számára a mozgásszervi állapotfelmérés után egyéni gyógytorna oktatással szeretnénk segíteni. Az állapotfelmérés és az egyéni oktatás térítésmentes.


Piliscsaba


Csizmadia Orsolya
Gyógytornász, gyógypedagógus

2004-ben végeztem gyógytornászként Budapesten. Az elmúlt 15 évben gyermekeim kísérése mellett A Summa Vitae Alapítványnál és a Siló Mozgáskorlátozott Lakóotthonnál dolgoztam és dolgozom most is, mint gyógytornász. Jelenleg csoportos és egyéni órákat tartok. Több továbbképzésen is részt vettem, amiket mindig beépítek a foglalkozásaimba. (McKenzie módszer, manuálterpia, scoliosos kezelése Schrott módszer szerint, intim torna, trigger pont terápia, tape kezelés, stb.)

A csoportos óráim felépítése: alapja a gyógytorna elemei, kiemelten a gerinc és az ízületek védelmében, ehhez hozzáteszem az erő, a gyorsaság, és az állóképesség elemeit, majd az izmok, izomcsoportok erősítését, a végén a nyújtást és az intim tornát is beépítem.

Az egyéni óráim lehetőségei: általános mozgás állapot felmérése, a tünetek, problémák feltárása, kielemzése, közös cél meghatározása, kezelési terv összeállítása, otthon végezhető feladatok betanítása, ellenőrzése. Célom, hogy mindenki megtalálja, hogy hogyan tudja saját magát gyógyítani és „karbantartani”, ehhez én csak a segítséget tudom adni, később önállóan kell végezniük.

Nagyon fontosnak tartom a munkám során, hogy minden ember megtalálja a neki megfelelő mozgásformát, amivel segíteni tudja testi-lelki egyensúlya megtartását. Mindenkit buzdítok a rendszeres és változatos mozgásra, amit a mindennapjaiba beilleszt.

Gyógytornák helyszíne
Summa Vitae Tornaszoba
2081 Piliscsaba, Szent István út 54.
Rendelés: SZ 10:00 - 16:00
előjegyzés alapján
Gyógytornász telefonszáma
06-20-494-1177

Pilisjászfalu


Riba Fruzsina
Gyógytornász

Riba Fruzsina vagyok, gyógytornász. Tanulmányaimat a Semmelweis Orvostudományi Egyetem gyógytornász karán végeztem, mely ismereteimet azóta is folyamatosam bővítem.

A megfelelő mozgásterápia elengedhetetlen mind a prevenció- megelőzés, mind a rehabilitáció területén. Célom, hogy hozzásegítsem betegeimet a megfelelő, egyénre szabott mozgásterápia segítségével a gyógyuláshoz, jobb életminőség eléréséhez. Fontosnak tartom, hogy betegeim céljait figyelembe véve épüljön fel a terápiás folyamat, melyet közösen tudunk elérni. Örömmel tölt el, amikor látom egy-egy betegem felépülését, állapotának javulását


Gyógytornák helyszíne
Pilisjászfalui Dózsa György Általános Iskola
2080 Pilisjászfalu Bécsi út 33.
Rendelés: H 17:00 - 19:30
előjegyzés alapján
Gyógytornász telefonszáma
06 70 6701811

Hasznos oldalak

Letölthető anyagok:


"Generációk szűrése a piliscsabai és jászfalusi lakosság egészségéért"

A "Három generációval az egészségért program" -nak köszönhetően a szűréseken való részvétel után szolgáltatásainkat díjmentesen veheted igénybe. Gyere el Te is csatlakozz hozzánk, mert mindenkinek joga van a testi és lelki egészséghez.